Orașul Cugir va avea nod rutier la autostradă

Orașul Cugir va avea nod rutier la autostradă

După mai bine de patru ani de demersuri, pe lângă facorii responsabili din guver, în cadrul Comisei pentru transporturi și infrastructură, orașul Cugir a primit primul răspuns pozitiv în ceea ce privește conectarea sa la autstradă.

Compania Națională pentru Drumuri Naționale din România în cadrul contractului ”Elaborare Studiu de Prefezabilitate privind realizarea de noi noduri rutiere pe autostrăzi (A1, A2, A3, A4)” a studiat necesitatea realizării unui nou nod rutier în zona drumului județean DJ 704 – drumul național DN7 – Autostrada A1.

O dată cu terminarea studiului de prefezabilitate CNADNR a demerat procedurile legale pentru contractarea unui Studiu de Fezabilitate pentru conectarea orașului Cugir la autostradă.

Dacă în urmă cu un an ministerul nu vedea oportun acest nod, acum am reușit să conving ministerul de oportunitatea lui. În această dimineață am primit primul răspuns favorabil din partea Ministerului Transporturilor, prin care se precizează că această conectare se poate realiza prin intermediul unui nod rutier amplasat în zona localității Șibot. Nodul rutier va asigura accesul spre și dinspre Deva respectiv Sebeș, utilizând supratraversarea existentă din lungul drumului național DN7. Nodul rutier va fi realizat prin construcția a două sensuri giratorii amplasarea de-o parte și de alta a supratraversării și prin patru bretele de acces conectate la autostradă.

Prin intermediul pozelor de mai jos puteți citi corespondența cu ministerul.

Dan Simedru
Deputat PNL de Alba

Skills

Posted on

December 9, 2016

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook