Meniu

CONCURS de eseuri istorice și creații literare pentru elevii din Alba, lansat de TNL la 140 de ani de la înființarea PNL

Tinerii liberali din Alba vor marca, în 24 mai 2015., 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal, manifestări de acest gen urmând a se desfășura și în alte județe din țară. Cu această ocazie, TNL Alba lansează un concurs care se adresează tinerilor din instituții de învățământ din județul Alba, premierea câștigătorilor urmând să aibă loc chiar în 24 mai, în cadrul unui eveniment public. Materialele trebuie trimise până în data de 20 mai pe adresa de e-mail pnlalba.pnlalba@yahoo.com.    

Concursul de anul acesta se înscrie într-o tradiție pe care tinerii liberali o au în acest sens și care durează de câțiva ani. Dacă până acum temele au fost legate de evenimente precum Unirea Principatelor, Primul Război Mondial, Marea Unire, Holocaustul etc., de această data subiectele pe care participanții vor trebui să le abordeze trebuie să fie legate de două teme: „Personalități ale Partidului Național Liberal” și „Rolul Partidului Național Liberal în istoria României”.

În cadrul concursului din acest an vor fi două secțiuni: secțiunea de eseuri istorice și secțiunea de creație literară. Câștigătorul marelui premiu va beneficia de un loc la Școala de Vară a TNL Alba care va avea loc anul acesta la Costinești în perioada 24 – 30 august. De asemenea, se vor mai acorda premii câștigătorilor de la fiecare secțiune a concursului.

Materialele înscrise pentru secțiunea de eseuri istorice trebuie să respecte următoarele cerințe: să aibă dimensiunea cuprinsă între 3 și 5 pagini; redactare în format Word, TNR, 12, Justify, la 1,5 rânduri; să cuprindă o bibliografie constând în minim 5 surse, dintre care cel puțin două cărți; să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele participantului și datele sale de contact (telefon, adresă de e-mail), unitatea de învățământ.

Materialele înscrise pentru secțiunea de creație literară trebuie să respecte următoarele cerințe:
– să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele participantului și datele sale de contact (telefon, adresă de e-mail), unitatea de învățământ;
– pentru proză: să se înscrie în una dintre speciile genului epic, recomandabilă fiind păstrarea structurii clasice, pe momentele subiectului;
– pentru poezie: să fie opere care să se înscrie în una dintre speciile literare în versuri cele mai cunoscute, recomandabile în acest sens fiind poemul sau fabula.

Succes tuturor participanților!

Skills

Posted on

April 17, 2015

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *