Meniu

Tineri Antreprenori. Oportunități Europene pentru Tineret

Tinerii liberali din Alba Iulia vă invită joi 28 ianuarie, începând cu ora 18:00 la framm’s caffe, la o dezbatere privind oportunitățile europene pentru tineret cât și la o discuție despre ce înseamnă să fi un tânăr antreprenor.

Tinerii români se confruntă cu o piaţă a muncii rigidă, fără forme flexibile de angajare disponibile, care să permită continuarea studiilor în paralel cu angajarea. Doar 17,3% din tinerii angajaţi din România între 15 și 24 de ani lucrau în 2010 cu program de lucru parţial faţă de 28,9% în UE-28.

Aproximativ un sfert dintre tinerii din România (27%) doresc în principiu să deschidă o afacere. Cel mai vizat domeniu de către tineri este cel al comerţului, serviciilor și consultanţei (30%), urmat de cel al agriculturii, zootehniei, pisciculturii și silviculturii (18%). În România, 1 tânăr din 100 decide să înceapă o afacere pe cont propriu, faţă de 1 din 4 tineri în Cehia, Polonia sau Ungaria. Cele mai frecvente cauze invocate sunt lipsa banilor şi birocraţia. Statisticile la nivel european indică faptul că România acordă o importanţă redusă educaţiei antreprenoriale, astfel încât mai puţin de 10% din cei care au iniţiat şi dezvoltat o afacere au şi o bază teoretică în acest sens, comparativ cu media europeană de 30%.

Este timpul ca noi tinerii să redresăm economia țării, să fim proprii noștri angajatori, să dezvoltăm România în ciuda tuturor piedicilor prin programele europene și naționale dedicate pentru tineret.

Skills

Posted on

January 25, 2016

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *