Meniu

TNL Alba continuă campania ”Spune NU RCA-ului abuziv pentru tineri!” – acțiune de strîngere de semnături în căminele studențești

La începutul lunii februarie a.c. tinerii liberali din Alba au demarat o importantă acțiune destinată protejării intereselor tinerilor și anume campania de strângere de semnături prin care se solicită autorităților statului să se revizuiască modalitatea de calcul a polițelor RCA pentru tineri. Astfel, sub sloganul “RCA-ul pentru tinerii sub 30 de ani a devenit un lux în România, iar acest lucru trebuie oprit!” tinerii liberali din Alba au lansat o petiție online și au început acțiuni prin care îi cheamă să le fie alături în demers pe toți cei care se consideră neîndreptățiți de  calcul a polițelor RCA pentru tineri. Campania tinerilor liberali din Alba este susţinută şi de către Alexandru Pereş (senator PNL de Alba) şi de către Dan Simedru (deputat PNL de Alba).

O nouă acțiune în cadrul acestui proiect s-a desfășurat vineri, 13 februarie, când membri ai TNL Alba Iulia și CSL Alba au realizat o campanie de strângere de semnături în căminele studențești din Alba Iulia. Tinerii care au fost abordați de către TNL-iștii albaiulieni au fost amabili și receptivi cu privire la petiția mai sus menționată, iar campania va continua și duminică, 15 februarie, cu o acțiune stradală de strângere de semnături.

TNL Alba consideră că modul în care s-a propus calculul polițelor RCA pentru tineri este unul discriminator, mai ales că asigurările RCA din România sunt mult mai scumpe comparativ cu cele din Germania sau Marea Britanie raportate la salariul minim pe economie. Tinerii plătesc poliţa RCA de aproape 5 ori mai mult decât persoanele mature în România, faţă de nemţi de 3 ori mai mult, iar faţă de britanici aproape de 2 ori mai mult. Iată de ce autoritățile statului, în frunte cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, trebuie să elaboreze o legislatie clară de aplicare a normelor asigurărilor auto, astfel încât tinerii să beneficieze de un tratament corect și egal în raport cu celelalte categorii de populație în stabilirea valorii polițelor de asigurare obligatorie auto, având ca și criteriu de bază istoricul de daune auto și nu vârsta.

Petiția lansată de către tinerii liberali din Alba poate fi accesată la adresa: http://tnlalbaiulia.ro/petitie/

Skills

Posted on

February 14, 2015

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *