Meniu

Câștigătorii concursului dedicat istoriei Partidului Național Liberal – o inițiativă a TNL Alba

Biroul Politic al TNL Alba s-a implicat puternic în evenimentele de marcare, în 24 mai a.c., a 140 de ani de la înființarea Partidului Național Liberal. Astfel, în aprilie 2015, TNL Alba a lansat un concurs care s-a adresat tinerilor din instituții de învățământ din județul Alba, premierea câștigătorilor fiind programată chiar în 24 mai.

Concursul de anul acesta s-a înscris într-o tradiție pe care tinerii liberali o au în acest sens și care durează de câțiva ani. Dacă până acum temele au fost legate de evenimente precum Unirea Principatelor, Primul Război Mondial, Marea Unire, Holocaustul etc., de această data subiectele pe care participanții au trebuit să le abordeze au fost legate de două teme: „Personalități ale Partidului Național Liberal” și „Rolul Partidului Național Liberal în istoria României”.

În cadrul concursului din acest an au existat două secțiuni: secțiunea de eseuri istorice și secțiunea de creație literară.

Materialele înscrise pentru secțiunea de eseuri istorice au trebuit să respecte următoarele cerințe:

– să aibă dimensiunea cuprinsă între 3 și 5 pagini;

– să fie redactate în format Word, TNR, 12, Justify, la 1,5 rânduri;

– să cuprindă o bibliografie constând în minim 5 surse, dintre care cel puțin două cărți;

– să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele participantului și datele sale de contact.

Materialele înscrise pentru secțiunea de creație literară au trebuit să respecte următoarele cerințe:

– să aibă o pagină de titlu pe care să fie trecute: numele participantului și datele sale de contact;

– pentru proză: să se înscrie în una dintre speciile genului epic, recomandabilă fiind păstrarea structurii clasice, pe momentele subiectului;

– pentru poezie: să fie opere care să se înscrie în una dintre speciile literare în versuri cele mai cunoscute, recomandabile în acest sens fiind poemul sau fabula.

În cadrul seminarului „140 de ani de liberalism în România”, desfășurat, în 24 mai, la Hotelul Medieval din Alba Iulia, în prezența doamnei deputat Alina Gorghiu (copreședinte PNL) și a numeroși lideri ai Partidului Național Liberal de la nivel centaral și local (Ludovic Orban, Teodor Atanasiu, Mircea Hava, Adrian Teban, Ion Dumitrel etc.), cei doi copreședinți ai TNL Alba (Cristian Radu și Tudor Ponoran) i-au premiat pe câștigătorii concursului: locul III – Radu Creivean, locul II – Ionuț Craiu, locul I – Ioana Marincaș. Aceasta din urmă va beneficia și de un loc gratuit la Școala de Vară organizată de TNL Alba în timpul vacanței de vară.

Felicitări tuturor participanților!

Skills

Posted on

May 25, 2015

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *