Meniu

REZOLUŢIA TNL: 2016 – Anul tinerilor și al reformei clasei politice

Alegerile constituie instrumentul de manifestare ciclică a puterii poporului asupra reprezentanţilor.

2014 şi 2015 au fost anii în care clasa politică a primit semnale ferme că relaţia alegător-reprezentant trebuie radical schimbată.

Alegerile din anul 2016 vor constitui punctul de referinţă al schimbării unui mod de a face şi a înţelege politica, anul în care alegătorii români au atins maturitatea de a cere şi a alege.

În 2016 alegătorii nu cer doar schimbarea generaţiilor de oameni politici, ci şi un nou model de relaţionare politică dintre reprezentaţi şi reprezentanţi.

Mai aproape de oameni, mai aproape de comunităţile locale nu vor mai rămâne doar simple sloganuri rostite în campania electorală. Vor fi fapte, iar cine nu va respecta angajamentele asumate, va fi sancţionat cu respingerea definitivă din calitatea de reprezentant al comunităţii.

Aşteptările alegătorilor sunt mari, iar partidele care nu sunt capabile să se adapteze, să impună criterii de integritate şi performanţă candidaţilor, vor plăti preţul respingerii definitive.

Partidul Naţional Liberal, spre desosebire de ceilalţi competitori politici, deţine o resursă umană valoroasă, pregatită să confirme în faţa alegătorilor.

Tinerii liberali sunt pregătiţi să îşi asume responsbilităţi şi să contribuie la schimbarea modului de a face politică. Este momentul ca generaţia tânără să fie consultată şi să-şi impună punctele de vedere.

Peste 2000 de tineri liberali doresc să devină vocea generaţiei lor şi şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile locale.

Istoria ne-a arătat că tinerii au fost motorul marilor schimbări. Dacă la Revoluție și în Piața Universității tinerii au fost majoritari, acum, la peste 25 de ani de la acele tragice evenimente care ne-au adus schimbarea, tot tinerii pot fi motorul schimbării, catalizatorul dezvoltării accelerate a României.

PNL este singurul partid care a dovedit o maturitate organizațională ce permite promovarea tinerilor pe criterii de performanță. Din PNL au promovat cei mai mulți politicieni tineri în politica mare a României. Primul filtru de selecţie, competiţia dură din interiorul partidului, ne-a învățat că tinerețea în sine nu este un atu dacă nu este dublată de profesionalism.

Considerăm că drumul României în schimbare se apropie de final şi începe drumul României schimbată în bine. Se apropie de final şi drumul generaţiei oamenilor politici care au trăit comunismul şi începe drumul generaţiei oamenilor politici liberi de umbra comunismului.

Departamentul de Comunicare al TNL

Skills

Posted on

February 14, 2016

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *