Meniu

Tinerii liberali au organizat un nou concurs dedicat istoriei Partidului Național Liberal. O albaiuliancă, între câștigători

În perioada lunilor octombrie – decembrie 2015, Comisia Națională de Educație a TNL (CNE-TNL) a organizat un interest concurs dedicat istoriei naționale și istoriei Partidului Național Liberal.

De această dată, având în vedere și perioada anului în care s-a organizat competiția, tema a fost „Personalități ale Partidului Național Liberal și Marea Unire”. Concursul a fost parte a selecției organizată pentru stabilirea participanților la Școalade Iarnă CNE-TNL de la Sinaia de anul viitor și s-a adresat elevilor și studenților, având, așadar, două secțiuni, în funcție de limitele de vârstă ale participanților (15 – 19 ani și 20 – 24 de ani). Alături de eseu, competitorii au trebuit să trimită și o scrisoare de intenție, însoțită de un CV.

Cei 10 câștigători vor participa, alături de alți circa 60 de tineri din țară, la Școala de Iarnă CNE-TNL de la Sinaia din perioada 07 – 10 ianuarie 2016. Evenimentul, la care au fost invitați mai mulți lideri ai PNL și TNL (Alina Gorghiu, Teodor Atanasiu, Raluca Turcan, Vlad Nistor, Adrian Ciocănea, Alin Drăgulin etc.), va cuprinde activități diverse (seminarii cu subiecte politice, activități in-door și out-door, vizitare de obiective cultural-istorice ș.a.m.d.) și va fi primul dintr-o serie de evenimente dedicate tinerilor pe care Tineretul Național Liberal le va propune în anul 2016.

Printre cei 10 câștigători se numără și o studentă din Alba Iulia. Este vorba de Alina Razală, studentă la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, care a pregătit un eseu cu titlul: „Ion I. C. Brătianu la Conferința de Pace de la Paris – Demersuri românești pentru recunoașterea internațională a Marii Uniri”.

Skills

Posted on

December 18, 2015

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *